Преку 150 фризери, бербери и козметичари од Македонија, Грција, Србија, Косово и Словенија ги покажаа најдобрите мајсторски вештини на „Прилеп спешл шоу“ (Prilep Special Show), што овие три дена се одржува во Прилеп.

Според организаторите на овој спектакл, прилепското Здружение на фризери, бербери и козметичари, оваа е одлична можност за размена на искуства, следење на последните модни трендови во Европа, но и можност за забава и дружење.

„Целта на овој настан е сите фризери, бербери и козметичари да се соберат на едно место, за да ги покажат нивните најдобри способности пред јавноста во државата и пошироко. Најбитно е што ја отворивме со учениците од козметичкото училиште од Прилеп, од каде и ние ги влечеме нашите корени и искуства“, вели Сузана Ревушковска, членка на здружението.

Шоуто, кое по втор пат се организира под покровителство на Општина Прилеп, го следеа градоначалникот Илија Јовановски и министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.