Сингапурскиот уметник Томас Јанг создава уникатни уметнички дела, користејќи велосипедски гуми како алатка за исцртување. Позиционирајќи ги на точно определено место, тој создава отпечатоци, кои, со комплексно повторување, создаваат фигури, на пример Ајфеловата кула или Емпајер стејт билдинг.

– Идејата ја добив додека си играв наоколу. Тогаш сфатив дека можам да цртам со велосипед. Гумите беа првата работа што ми падна на памет. Потоа одлучив да ги истражам карактеристиките на секој шарка од гумите и сфатив дека со нив би можел да цртам – вели Јанг.

Уметникот успеал да создаде четири различни дела – „The Cyclist’s Empire“ (Емпајер стејт билдинг), „God Save the Bike“ (Тауер бриџ), „Bicycle Mon Amour“ (Ајфеловата кула) и „The Unforbidden Cyclist“ (Забранетиот град), правејќи по 100 репродукции од секое од нив. Сите примероци се продадени за рекордно време.