Филмската програма „Кино утро“ во Кинотека продложува со продолжениот зимски распуст

Фото: Кинотека на Северна Македонија

Кинотеката на Северна Македонија по веста за продолжувањето на зимскиот распуст ја продолжи својата програма „Кино утро“ со репертоар за уште една филмска недела за најмладите посетители.

Репертоарот е предвиден во периодот од 24 до 28 јануари. Овој пат, кон програмата е додаден филмот „СТЕЛА“ во режија на Стојан Вујичиќ што воедно е првиот македонски долгометражен филм со содржина за деца. Филмот ќе биде прикажан денес во 14:00 часот на 26 јануари (среда) во 14:00 и на 28 јануари (петок) во 14:00 часот.

Други филмови за деца што ќе се емитуваат неделава се:

  • „Тајниот изум“ во режија на Дина Дума достапен во Кинотека денес во 12:00 часот, на 25 јануари (вторник) во 14:00 часот и на 28 јануари (петок) во 12:00.
  • „Патешествието на принцот“, француски анимиран филм на Жан-Франсоа Лагиони, Гзавие кој ќе се емитува во четврток во 14:00 часот.
  • „Кариран Нинџа“, анимиран филм од данскиот режисер Андерс Матесен и Торбјорн во Кинотека достапен на 25 јануари (вторник) во 12:00 и 27 јануари (четврток) исто во 12:00 часот.
  • „Каламити Џејн“ анимиран филм од Реми Шаје (Rémi Chayé) на 26 јануари (среда) во 12:00 часот.

Дополнителни информации може да се најадат на следниот ЛИНК.