Фото: Арбнора Мехмети

Министерот за здравство Венко Филипче вчера по реакциите од граѓаните на социјалните мрежи и по пишувањата на медиумите за неможноста да се закаже тестирање за ковид-19 на товар на државното здравство, порача дека силниот есенски бран ги оптоварил лабораториите за тестирање, но се работи на изнаоѓање решение за нови термини.

„Викендов сите лаборатории ќе работат со полн капацитет за да се постигне со обработката на тестови, а денеска разговаравме за отворање на нови термини на почетокот на следната недела. Сите капацитети се максимално ангажирани, колегите работат во три смени. Верувам дека брзо ќе изнајдеме решение за надминување на состојбата “, нагласи министерот за здравство.