Фото: Кабинет на Претседателот на Р.С. Македонија

Министерот за здравство Венко Филипче денеска се вакцинираше со кинеската вакцина „Синофарм“.

Тој изјави дека вакцината долго ја чекавме, и тоа е значаен фактор кој ќе влијае да се смени пандемијата насекаде.

Филипче апелираше до граѓаните сите да се вакцинираат, бидејќи несаканите ефекти се мали, а има точни контраиндикации за возрасни групи или некои специфична категориjа на граѓани.

Во наредните 10 до 14 дена ќе се вакцинираат и другите министри во Владата.