Осомничениот Е.М. (29) од Скопје е приведен и доби кривична пријава поради грабежот во експозитура на „Халк банка“ на 3 ноември годинава.

Пријавениот заедно со уште две, засега непознати лица, на улицата Александар Урдаревски во експозитура на „Халк банка“ извршил грабеж, при што одзел околу 1.200.000 денари.

„Е.М. и едно од двете лица извадиле пиштоли, заканувајќи им се на вработените и барајќи да им ги дадат парите. За време на извршувањето на кривичното дело, одзеле 1.150.000 денари пари од банката и уште 50.000 денари на клиент кој во тоа време се затекнал во банката, по што избегале во непознат правец“, информираат од МВР.