Парламентот на Естонија едногласно го ратификуваше Протоколот за членство на државата во НАТО.

Естонија е 17. земја што го ратификуваше Протоколот.

Со ратификацијата на Протоколот од 29-те земји сојузници во Алијансата, се очекува кон крајот на годината државата и официјално да стане 30. членка на НАТО.