Компанијата „Епл“ во втората половина на годинава ќе објави три различни модели „ајфон“, пишува „Дигитајмс дејли“.

Според индустриски извори, тоа ќе бидат iPhone 6S, iPhone 6S Plus, како и четириинчен уред кој во моментов се нарекува iPhone 6C. Сите телефони ќе доаѓаат со панели LTPS, а исто така се препорачува и да бидат опремени со заштитен екран Corning Gorilla Glass.

Во извештајот се наведува дека серијата iPhone 6S би користела процесори A9, додека серијата iPhone 6C би користела процесори A8. Сите телефони ќе имаат поврзување NFC, како и читач на отпечатоци од прсти.