Гигантот „Епл“ успеа да продаде повеќе паметни часовници во еден ден отколку што „Гугл“ успеал да продаде паметни часовници „андроид веар“ за цела година, пишува „Бизнис инсајдер“.

Сите продавачи што го користат оперативниот систем на паметните часовници на „Гугл“ минатата година продале 720.000 примероци, додека „Епл“ во првиот ден продал 957.000 часовници.