Вчера во 12 часот на граничниот премин на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје, како депортирано лице допатувал 36-годишниот штипјанец Д.И., кој е уапсен откако по извршена пасошка контрола било утврдено се наоѓа на листата за запирање со тенденција лицето да се уапси, соопшти МВР.

Во 17 часот лицето е предадено на полициски службеници од СВР Скопје за спровод до Казнено-поправната установа Струмица.

Истиот ден, два часа подоцна, односно во 14.20 часот, на граничниот премин на аеродромот „Александар Велики“, како депортирано лице допатувал 27-годишниот битолчанец М.Г..

По извршена пасошка контрола било утрвдено дека и тој е евидентиран на листата, па во 15 часот лицето е предадено на полициски службеници од ПО Петровец за спровод до Казнено-поправната установа Битола.