Германската полиција соопшти дека во понеделникот вечерта во Дрезден експлодирале две импровизирани бомби.

Едната била поставена во локална џамија, а при експлозиите никој не е повреден.

– Иако досега никој не презеде одговорност, мотивот најверојатно е ксенофобија – наведе шефот на дрезденската полиција, Хорст Кречмар.