Два земјотреси почувствуваа граѓаните во јужните делови на Македонија, синоќа по полноќ.

Епицентарот на земјотресите се наоѓал во Грција, а Природно-математичкиот факултет во Скопје соопшти дека интензитетот на едниот од земјотресите на територијата на Македонија бил меѓу три и пет степени според Европската макросеизмичка скала.