Две лица од Крива Паланка со брза помош биле испратени во Ургентниот центар во Скопје денеска, но возилото се расипало и тие починале додека се отстранувал дефектот, некаде пред скопска патарина. Таа информација вечерва по електронска пошта беше испратена до голем број новинари и редакции.

„Мета“ се обиде да ги потврди овие наводи, но на телефонската централа на Здравствен дом Крива Паланка не се јавуваше никој.

Успеавме да стапиме во контакт со вработен во Здравствениот дом, кој неофицијално ни кажа дека слушнал дека „брза помош се расипала некаде пред скопска патарина“, а на прашање што се случило со пациентите во возилото, рече оти слушнал „дека умреле“.