Државата се задолжи со нови 13,38 милиони евра на домашниот пазар, а планираше да добие само 3,6 милиони евра.

На аукцијата на тримесечни записи доби 1,95 милиони евра, додека на едногодишните записи доби 11,43 милиони евра.

Дополнителниот заменик-министер за финансии, Кире Наумов, реагираше дека со оваа аукција направен е нов нето-долг од 56 милиони евра. Во овој момент јавниот долг изнесува 48 отсто од домашниот бруто-производ (БДП).