Назначувањето на Игор Тантуровски за нов претседател на Комисијата за спречување на корупцијата е уште една потврда дека нема вистинска борба против корупцијата и криминалот туку обиди да се покријат криминалите на власта, обвинуваат од СДСМ.

„Тантуровски самиот потврди дека во 2012 година донирал 60.000 денари за ВМРО-ДПМНЕ, со што не го исполнува највисокиот услов – да биде партиски независен. Со тоа уште еднаш на дело се гледа дека не постои одвојување на партијата од државата, што е еден од клучните услови за кредибилни избори. Наместо да бидат избрани квалитетни и стручни луѓе кои професионално ќе  ја извршуваат работата и навистина ќе се борат со корупцијата, ВМРО-ДПМНЕ назначува свои полтрони преку кои ја уништи институцијата која требаше да биде симбол на искоренување на корупцијата“, пишува во соопштението на СДСМ.

9aa3a874-2f20-454d-b937-6babb6222f4f