fbpx

ДОМ нуди хостелско сместување за мајки со бебиња од поплавените подрачја

-

ДОМ нуди интервентна помош за најранливите категории – мајки со бебиња и деца до три години.

„За првите 20 лица што ќе се јават на телефонскиот број 076 311-601 ќе биде обезбеден престој во хостел со оброци за следните 10 дена. Ова е брза интервенција за дел од оние што немаат услови за живеење во нивните домови уништени од поплавите. Тие се соочени со зарази, воспаление на белите дробови и други болести, зашто деноноќно престојуваат во влажни простории, во близина на загинати животни во распаѓање, без вода и струја“, велат од партијата.

Од ДОМ препорачуваат, институциите да организираат итна евакуација на населението во суви и чисти простори.

„На располагање стојат студентските и средношколските домови, кои во овој период се празни. Таму може полесно да се организираат и кујни, како и посети од лекари и социјални работници. За тоа време многу поедноставно ќе се расчистат поплавените куќи и ќе се санира штетата“, велат од ДОМ.

Битолчани на протест за смртта на Јана: „Немаме солзи да ви ги исплачиме гревовите“

Под мотото „Правда за Јана“, „Сите сме Јана“ на плоштадот „Магнолија“ во Битола се одржа протест за смртта на шестгодишното девојче кое минатата среда почина на детското одделение во...
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download intex firmware
Free Download WordPress Themes
online free course