Доктори и научници преку креативни видеа на ТикТок зборуваат за ковид-19 и вакцините

Дел од научниците што објавуваат видеа на ТикТок под хаштагот #teamhalo / Фото: Принтскрин

На социјалните мрежи ТикТок и Инстаграм под хаштагот #teamhalo може да се најдат видеа на група здравствени работници и научници од светот, коишто преку видеа го објаснуваат својот удел во напорите за изнаоѓање на вакцината против ковид-19.

Освен ова, преку видеата тие ги одговараат и најчесто поставуваните прашања како: кои се нус појавите од вакцините, како ќе знаеме дека една вакцина против ковид-19 е делотворна, дали ако едно лице има прележано ковид-19 ќе треба да ја прими вакцината, колку често ќе треба да се вакцинираме од ковид, колку дози вакцина треба да прими едно лице, дали трудници ќе може да ја примаат вакцината, итн.

Тимот Хејло (Team Halo) е обид да се поддржи и да се актуелизира инспиративната соработка помеѓу научниците од целиот свет, со цел да се обезбедат ефикасни и безбедни вакцини. На овој линк може да се прочитаат повеќе детали околу вклучените во тимот.

@austinchiangmd

Roll the dice… #learnontiktok #tiktokpartner #diceroll

♬ original sound – tobias

@anna.blakney

Reply to @yeahidontwantto Side effects of a vaccine vs. COVID-19 #teamhalo #learnontiktok

♬ original sound – Dr. Anna Blakney

@drleslie

Reply to @littleladybug2020 #greenscreen Can’t wait to learn more about this vaccine!! #learnontiktok #tiktokpartner #covid19

♬ original sound – Doctor Leslie