Неколку згради на Универзитетот „Харвард“ во САД се евакуирани поради дојава за бомба, објавено е на веб-страницата на институцијата.

„Добивме закана за бомба во научниот центар, како и на север, во салите Емерсон и Тајер во кампусот. Зградите се евакуирани, а полицијата е на местото на настанот. Се пребаруваат четирите згради. Очекуваме овој процес да потрае неколку часа. Влезот во дворот е ограничен“, се вели во соопштението од универзитетот.