„Дневник“, првиот приватен дневен весник во Македонија што опстоја со децении на пазарот, денеска го испечати последниот број. Весникот излегуваше од 20 март 1996 година.

Од утре весникот нема да се печати, а на вработените ќе им биде исплатена плата за мај во следните 20 дена, кога ќе бидат на одмор.

Ова од менаџментот денеска им го соопштиле на околу 60 вработени во „Дневник“, со образложение дека фирмата не успеала да обезбеди кредит, неопходен за функционирање на весникот и за исплатата на обврските.

Пред еден и пол месец престанаа да излегуваат и дневните весници „Утрински весник“ и „Вест“, кои ги издаваше фирмата „Медиа принт Македонија“, заедно со „Дневник“.

Во „Дневник“ во изминатите 21 година продефилираа и се искалија видни новинарски имиња.