Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, денеска се сретна со директорите на седумте основни училиште од Центар.

Директорите на состанокот негирале дека биле повикани и оти присуствувале на  каква било средба во гимназијата „Јосип Броз Тито“.

Жерновски се надева дека политиката нема да се вмеша во образованието и дека најстрого ќе бидат казнети директорите што ќе ги затворат вратите на училиштата, како што тоа денеска беше случај во две скопски гимназии.