ВМРО-ДПМНЕ ќе бидат први, ДПА втори, ДУИ –  трети, а СДСМ ќе бидат на четвртата позиција на ливчето на парламентарните избори на 11 декември, одлучи ждрепката што денеска се одржа во Државната изборна комисија.

Петти на ливчето ќе бидат Коалиција за промени и правда, шести се ПДП, седми – Унитети, осми – Либерална партија, деветти – ВМРО за Македонија, десетти се Беса и последни, единаесетти на ливчето се Левица.

В недела, информираат од ДИК, лидерите на политичките партии ќе потпишат и Кодекс за фер однесување за време на изборната кампања.