По првата пауза од еден час, претседателот на Собранието, Талат Џафери, ја продолжи 32. седница на Собранието на која како прва точка на дневен ред требаше да биде третото читање на законот за употреба на јазиците, но Џафери повторно ја прескокна.

По барањето на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев, Џафери даде пауза од половина час за координација откако ќе се изгласаат другите точки од 32 седница.

Експресно, пратениците ги изгласаа од 32 до 45 точка меѓу кои имаше повеќе одлуки и годишни извештаи на државни агенции.