Девет лица, од кои осум туристи и пилот, кои тргнале да ги разгледуваат фјордовите во близина, загинале откако малиот авион со кој патувале се урнал во близина на Кечикен, на југоситочниот дел на Алјаска.

Спасувачките екипи успеале да дојдат на местото на падот на авионот, но поради неповолното време и теренот, не можат да стигнат до телата на жртвите.