Mинистерката за правда Рената Дескоска, денеска изјави дека барањето за екстрадиција на поранешниот премиер Никола Груевски како организатор на настаните во Собранието од 27 април деновиве ќе биде пратено до Будимпешта.

– Целокупното досие од судот и обвинителството стаса во Министерството на крајот на минатата недела. Денеска ги потпишав сите пропратни документи и деновиве ќе биде пратено до Будимпешта со цел барање за екстрадиција за 27 април – изјави Дескоска одговарајќи на новинарско прашање на конференцијата посветена на функционалноста на АКМИС системот во судовите, во организација на Министерството за правда и амбасадата на САД.