Денот на реката Дрим се одбележува со низа активности, во Охрид и во Струга.

Еко-караванот ќе посети неколку села каде што со жителите ќе се разговара за добрите земјоделски практики за да се зачува сливот на реката Дрим, за тој да биде во добра еколошка состојба.

Еко-активистите, но и претставници од надлежните институции ќе ја посетат станицата за пречистување комунални отпадни води, кај село Ложани.