Од денеска почнува пролетениот „Вино-фест“, кој се одржува четврти пат кај „Веро-центар“ во Скопје.
Фестивалот ќе почне во 18 часот, а ќе трае сè до 1 часот по полноќ.

Денеска главни ѕвезди на програмата се „Хаундс“ и гостинот од Црна Гора – Бојан Маровиќ.

Фестивалот ќе трае до недела 10 мај.