Денеска почнува првото издание на Дојран Рок Фест

Денеска ќе се одржи првото издание на Дојран Рок Фест на плоштадот во Стар Дојран. Фестивалот, којшто претендира да постане традиционален во летниот период и во текот на наредните години, ќе биде отворен со настапот на пет различни музички групи од земјава, и тоа: Bad Obsession, High Voltage, Cruel, Daktili и The Chicks.

„Особено сме горди и посебно возбудени за овој проект бидејќи излегуваме од границите на градот Скопје и се упатуваме кон нашиот бисер на југот Дојран“, соопштуваат организаторите на фестивалот.

Настанот е финансиски поддржан од Министерството за култура, а организаторите ги потсетуваат сите посетители дека мора да се придржуваат до мерките пропишани за одржување на јавни настани и одржување на пропишаната физичка дистанца за заштита од ширењето на ковид-19.

„Исто така планираме овој фестивал да биде традиционален и да влезе во агендата на летни фестивали кои во екот на туристичката сезона ќе привлечат уште повеќе млади лица во Дојран“, велат организаторите на фестивалот.