Собранието денеска ќе одржи две седницци на кои ќе се гласа за предлогот Рената Тренеска-Дескоска да биде потпретседател од редовите на СДСМ.

Пратениците ќе гласаат и за пополнување на испразнетите места во собраниските комисии и тела.

Пратеникот Горан Мисевски ќе биде претседател на Комисијата за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка за следење на комуникациите од МВР, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и од Министерството за одбрана, а Хари Локвенец на Комисијата за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање.

На дневен ред се и неколку закони во второ читање.