Првото полуфинале од „Евровизија“ ќе се одржи вечерва во Виена од 21 часот. Под реден број осум, ќе настапи и Даниел Кајмакоски со песната „Autumn leaves“, како претставник на Република Македонија.

Кајмакоски победи на „Скопски фестивал 2014“ со „Лисја есенски“, која за евровизискиот настап е преведена на англиски јазик.

На сцената во „Штадхале“, Кајмакоски ќе биде придружуван од американското трио „Мерџ“, чии членови биле дел од аренби-групата „Блекстрит“, инаку негови идоли.

Втората полуфинална вечер ќе се одржи в четврток, а финалето е в сабота.