Станислава Чочороска, по десет години зад решетки, излезе од затворот „Идризово“, јави „Фокус“. Таа не е ослободена од издржување на казната, туку добила 30-дневно отсуство заради лекување.

Во 2007 година таа беше осудена на 14 ипол години затвор поради организирање транспорт на 486 килограми кокаин, скриени во канти со поликолор.