Грчкиот министер за поморство, Милтиадис Варвициотис, потврди дека италијанските спасувачки служби нашле четири загинати патници во вода околу бродот „Норман Атлантик“. Информацијата прво ја најави еден од спасените патници, кој тврдеше дека видел четири безживотни тела кога го напуштал фериботот.

Вчера загина еден патник при обидот да биде извлечен од бродот.

Во моментов се извлечени вкупно 391 од 478 патници.