Најмалку четири лица загинале кога снежна лавина се срушила врз девет лица во близина на скијачкиот центар Тињ на француските Алпи, соопштија спасувачките служби.

Како што се наведува, тие се наоѓале надвор од стазите за скијање. До сега се извлечени две лица, а три се водат како исчезнати.

Снежната лавина била широка 400 метри, а несреќата се случила на висина од 2.100 метри.

„Гардијан“ наведува дека помеѓу погинатите има и тројца членови на исто семејство.