Созреаја гордо: Јавните личности некогаш и сега

Ги гледаме секој ден, а малку ги забележуваме трагите и промените што времето ги остава на нивниот надворешен изглед. Кога влегоа во политиката, сите...

„Линк медиа плус“, фирма за златни лопати, тендери и за лампиони

Новогодишно украсување улици, наводнување жардиниери, изработка на репрезентативен новогодишен материјал, изработка на контролни маркици - етикети,  набавка на спортска опрема и на спортски маици, хортикултурно...

800 пензионери се хонорарци во Здружението на пензионери!

Околу 800 пензионери земаат хонорар како награда за дополнителната работа во месните и во општинските одбори на Сојузот на здруженијата на пензионерите во Македонија....

На ревизија или на преглед, ама Рамковниот ќе биде на тапет

Во заклучоците кои министрите за надворешни работи на ЕУ, на редовниот декемвриски самит, треба да ги усвојат деновиве во Брисел, се бележи влошување на...

Државниот грб ќе се смени, за знамето не се разговарало

По најавите на Владата за промена на државниот грб, во јавноста се појавија шпекулации дека тоа е вовед и во промена на знамето. Од Владата...

Масовноста на маршот ќе го потисне стравот од протести

Масовната посетеност на студентскиот марш значи почеток на промените, преставува чекор напред да се потисне стравот што владее во Македонија, а студентите се движечка...

На ЦИА ѝ се закануваат тужби како во случајот на Калед ел-Масри

Претставниците на ЦИА кои се поврзани со бруталните методи на испитување, веројатно до крајот на животот нема да можат да ги напуштат САД бидејќи...

Резултати за државно ин витро се чекаат и по 13 месеци!

Жените кои прават вештачко оплодување, кое е покриено од Фондот за здравствено осигурување, се жалат дека поминуваат низ многу тешкотии додека ги набават потребните...

Македонски тетоважи: Крстот и „смрт или слобода“ пред Груевски и Мијалков

Tетовирањето политички обележја, портрети од политичари или логоа на политички партии, е тренд во балканските земји. Кај нас вакви тетоважи не се многу чести, но...

„Катимерини“: Може никогаш да не го дознаеме идентитетот на жителот на Амфиполис

Антрополошките и ДНК-испитувањата тешко може да го откријат идентитетот на личноста закопана во Амфиполис, пренесува грчкиот весник „Катимерини“. Ваквата информација доаѓа како студен туш по...

НАЈНОВИ

БАЛКАН