fbpx
Македонија Страница 2756

Македонија

Синдикатот ја обезбедува правната помош на наставникот кој е казнет на екстерното или интерното тестирање

Наставници ќе бараат укинување на казните од екстерното тестирање

Седумдесет наставници од источниот регион поднеле приговори до училишните одбори заради казните од екстерното тестирање. Најмногу ги има во Штип. Во основното училиште „Ванчо...

Утре во Битола протестен марш поради загадениот воздух

Во Битола ќе се протестира и маршира поради загадениот воздух и тоа во очи на доделувањето на четвртоноемвриските награди на Општината. Здружението на граѓани „За...

Цеден сок од портокал со вода зачинета со арсен

„Здравјето е избор“ е насловот на кампањата на Владата што веќе половина месец се спроведува и треба да ги мотивира граѓаните да се хранат здраво,...

Реакција на Министерството за здравство за прес-конференцијата на СДСМ

Во врска со одржаната прес-конференција на Гоце Чакаровски од СДСМ, реакција испрати Министерството за здравство. „Министерството за здравство испрати допис до директорите на јавните здравствени...

Тодоров: Секој пациент што нема да биде прегледан во „Мој термин“ да донесе оправдување

Секој пациент којшто нема да биде прегледан во терминот закажан преку „Мој термин“ кај доктор специјалист или супспецијалист или ќе биде прегледан со задоцнување...

Намалувањето на цената не ја зголеми потрошувачката на лекови

По три дена откако се намалени цените на 434 лекови кои граѓаните можат да ги купат во апетеките, иако поевтинуваат некои од најчесто користените лекови, тоа не...
Од еколошкото здружение „Еко Герила“ се разочарани од владината одлука

„Југохром“ ќе нè труе уште две години

„Југохром“ доби нов рок од две години и ќе продолжи да работи без обезбедена А-интегрирана еколошка дозвола. „Макстил“ соопшти дека донеле одлука за прекин...
Ако Владата го прифати предлогот на ФЗОМ, оваа мерка ќе почне да се спроведува на почетокот на 2016 година

Работодавците се сомневаат во искреноста на ФЗОМ за породилното

Грижа за родилките, бескаматно кредитирање на Владата или, пак, ублажување на негативната слика што Фондот за здравствено осигурување ја остава со задоцнетото исплаќање на породилното кај...

(ВИДЕО) СДСМ: „Мој термин“ постојано откажува

Проектот „Мој термин“ постојано откажува. Редовно продуцира проблеми на штета на граѓаните и на лекарите. Проектот стана ничиј термин. Низ клиничките ходници се создаваат...
Агенцијата за храна и ветеринарство ќе ги засили инспекциските контроли, кај увозниците на јужно овошје и во внатрешниот промет.

Агенција за храна: Турските лимони се безбедни!

Немаме добиено известување дека се увезени небезбедни лимони од Турција преку Системот за брзо предупредување за храна и храна за исхрана на животни (РАССФ)...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ