fbpx

Во завршна фаза е новата формулација на членот 102 од Законот за ААВМУ, со...

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири информираше дека новата формулација на членот 102 од Законот за ААВМУ е во завршна фаза и...

Едукативен центар за новинари, развиена дописничка мрежа и присуство на социјалните мрежи – МРТ...

Македонската радио-телевизија (МРТ) ја објави Петгодишната стратегија за развој на јавниот сервис за периодот до 2025 година. Неколку значајни новини предвидува МРТ во нејзиното...

ААВМУ: На телевизиите за изборите лани, биле претставени 128 мажи наспроти шест жени кандидати...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска одржа јавен состанок, кој поради состојбата со корона вирусот, се реализираше преку видео-конференциска врска. На состанокот,...

ЗНМ бара брза реакција на МВР и ЈО за ескплицитните закани по животот на...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) најостро реагира на јавно искажаните закани по животот како и омаловажувања искажани на профилот на социјалните мрежи на...

ЗНМ и СЕММ: Потребна е поголема одговорност од медиумите при објава на сатирични содржини

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагираат на објавите со измислените изјави поврзани со градоначалникот...

МРТ и Бугарската национална телевизија ќе соработуваат со размена на телевизиска програма

Директорот на Македонската-радио телевизија (МРТ) Марјан Цветковски и директорот на Бугарската национална телевизија (БНТ) Емил Кошлуков вчера го потпишаа Меморандумот за разбирање, со кој...

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и СЕММ ги објавија првите Насоки за етичко известување...

Со цел да се подобрат професионалните стандарди на онлајн медиумите, Мисијата на ОБСЕ во Скопје го поддржа Советот за етика во медиумите (СЕММ) во...

ЗНМ ги додели годишните новинарски награди

По повод 75-годишнината од формирањето на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), наградата „Крсте Петков Мисирков“ за животно дело денеска му беше доделена на...

ААВМУ нема да ги одзема дозволите на радиодифузерите кои не платиле годишен надоместок

Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) врз основа на Одлуката на Владата од петтиот пакет економски мерки со која се...

ЗНМ и ССНМ ги осудија нападите врз новинарите и медиумските работници на денешниот протест...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) остро ги осудија и ги оценија како неприфатливи денешните...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ