fbpx

Џим Бејчор ги претвора уличните дупки во мозаици

Уличниот уметник Џим Бејчор повеќепати забележал дека по долгите и студени зими на улиците на неговиот роден град Чикаго се појавуваат дупки. Американскиот уметник решил...

Сурферска Ноќ на вештерките

Американската држава Калифорнија е значително поинаква од останатите сојузни држави на САД. Во неа, ако може, сите настани би се одржале со сурфање. Некои од калифорниските...

Современа семејна куќа во Сиднеј

Австралиската архитектонска компанија „Тони Овен партнерс“ развила и имплементирала оригинален дизајн на модерна семејна куќа, која има неверојатен поглед на сиднејската „Опера хаус“ и...

Уникатното производство на необичниот златен бисер

Филипинската компанија „Џулмер“ е најголемиот произведувач на уникатни бисери. Само нивните бисери се познати по уникатната златна боја. Бисерите ги создаваат јужно-австралиски бисерни остриги (Pinctada...

galerija 3

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ