fbpx

Незири: Регионот е подготвен да исчекори напред и да ја подобри економската интеграција

Политики за промоција и за привлекување на инвестиции во државите-потписнички на ЦЕФТА и во регионот како целина, зголемување на потенцијалот за развој и промоција...

Незири – Исмаили: Унапредување на економската соработка со поддршка од Европска Унија

Министерот за економија, Беким Незири, денеска во просториите на министерството, оствари средба со косовскиот министер за економски развој, Фадил Исмаили. На состанокот се разговарало...

Неделата на ЦЕФТА отворена во „Холидеј ин“

Денеска, во 9.30 часот, во хотел „Холидеј ин“, министерот за економија Беким Незири ја отвори неделата на ЦЕФТА 2014, која ќе почне со повеќе...

Бојко Борисов во Брисел по финасиска поддршка

Во потрага по финансиска поддршка, неколкумина министри од Владата на Бугарија престојуваат во Брисел. Како што соопшти бугарскиот премиер Бојко Борисов, пред денешната редовна...

Зголемена куповната моќ на Европејците

13.112 евра изнесува просечната годишна куповна моќ по жител во 42 европски земји. Тоа е за еден отсто повеќе во однос на една година...

Србија подготвува контрамерки за Албанија поради законот за лекови

Србија ќе преземе соодветни контрамерки доколку Албанија не ја повлече спорната одредба од законот, балканските земји при извоз на лекови да мора да ги...

SPIM e publikoi rregulloren për pagesën e kontributeve për honoraret

Fondi i sigurimit pensional dhe invalidor publikoi detajet në përputhje me të cilat do të kryhet pranimi me sigurim të detyrueshëm dhe...

Германските банки не се доволно профитабилни

Германските банки не се доволно профитабилни во споредба со банките во другите европски земји, поради што мора да разгледуваат други деловни модели, порачува германската...

Министерството за финансии исплати 77,4 милиони денари на 2.069 тутунари

Министерството за финансии денеска исплати 77,4 милиони денари на 2.069 тутунари за реколтата од 2013 година. Станува збор за доисплата за откупен тутун на оние...

Грција ќе бара дополнителен отпис на долговите

Kако награда за спроведените оспежни мерки на штедење, Грција ќе побара дополнителен отпис на долгот. Според премиерот Андонис Самарас, неговата држава на дело го спровела...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ