Груевски зад затворени врати ги слуша предлозите на бизнисмените

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, заедно со економскиот тим, разговара со бизнисмените кои се дел од Сојузот на стопански комори за да ги слушне нивните предлози...

СДСМ: Груевски ги сотре домашните фирми со срамни 120 денари државна помош

„Никола Груевски и власта на ВМРО-ДПМНЕ, 10 години им даваа на домашните претпријатија срамни 120 денари државна помош годишно. Затоа 10 години ниту една домашна...

Концесионерот на рудниците Злетово и Тораница треба да се знае на 16 март

Премиерот за спроведување на изборите, Емил Димитриев, денеска ги информираше вработените во рудниците Злетово и Тораница дека Владата објавила повик за концесија на минералните...

Рекордно производство во преработувачката индустрија

Преработувачката индустрија минатата година ја заврши со рекордно високо производство, најголемо во последните 20 години. Ова денеска беше соопштено на координативниот состанок на претставниците од...

Цената и пазарот на нафта се стабилизираат

Цената на нафтата ги зголеми добивките на азиската берза, бидејќи трговците го поздравија коментарот на иранскиот министар за нафта кој го пофали условниот договор...

Потребни се законски измени за поголема заштита на потрошувачите

Неопходни се измени на законската регулатива за заштита на потрошувачите и на конкуренцијата за да се подобри општата состојба во овие области, оценија претставниците...

Се зголемуваат откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи сe зголемени за 7,9 проценти во четвртото тримесечје од 2015 година, во однос на истиот период од 2014...

Почна изградбата на првата домашна фабрика во Бунарџик

Фабриката „Хај-тек“, која претставува прва домашна инвестиција во слободната економска зона Бунарџик, денеска почна да се гради. Инвестицијата чини 20 милиони евра, а ќе бидат...

61,8 отсто искористеност на средствата од ИПА1

Искористеноста на средствата од Инструментот за претпристапна асистенција 1 (ИПА1), за периодот 2007-2013 година, изнесува 61,8 отсто, односно од 614,7 милиони евра. Притоа, склучени се 957 договори во вредност од...

Државата се задолжи со 13,38 милиони евра, а планираше 3,6 милиони евра

Државата се задолжи со нови 13,38 милиони евра на домашниот пазар, а планираше да добие само 3,6 милиони евра. На аукцијата на тримесечни записи доби...

НАЈНОВИ

ВИСТИНОМЕР СТОРИЈА

БАЛКАН