fbpx

Дружбата и садењето во градината „Бостание“ е главна тема на новата епизода на „Шорткат“
(ВИДЕО)

Како функционира општествената градина „Бостание“ во Скопје и на кој начин младите може да се приклучат во заедничкото садење, дружба и едукација на ова место ќе биде главна тема во најновата епизода на емисијата за млади „Шорткат“

Студенти на ФЕИТ освоија прво место на меѓународниот натпревар по „LabVIEW“  

Македонската екипа од Факултетот за електротехника и информациски технологии, повторно, освои прво екипно место на меѓународниот натпревар по „Лабвју“ (LabVIEW). Македонската екипа ја сочинуваа...

Младите иноватори од ООУ „Лазо Ангеловски“ создадоа рециклирачки систем

Учениците од ООУ „Лазо Ангеловски“ создале аквапоничен рециклирачки систем, финансиран од Фондот за иновации и технолошки развој преку програмата „Предизвик за млади истражувачи“, информираат...

Како се делат фотелји во Македонија (видео)

Секоја 5-та институција во државата постои само заради директорската фотелја. Во нејзиното ново видео, Кика Авеиро го изнесува својот став на ова прашање и...

Модниот викенд Скопје со интересна кампања на социјалните медиуми

Модниот викенд Скопје најавува познати имиња, нови таленти и странски гости за десетгодишнината од почетокот, а тимот на модниот викенд оваа сезона настапува со...

Error 1200: Најголемиот проблем на “градоначалникот“ во Тетово (видео)

Че Тим ТВ со поддршка на „Порталб.мк“ продолжува да го третира проблемот со немањето јавен превоз во Тетово. Засега, ова веројатно е најголемиот проблем...

Балканот еколошките проблеми ги разбира само на хартија

Планот за справување со аероагадувањето е добар, но овој проблем не може да се реши краткорочно бидејќи има повеќе фактори како греењето на домовите,...
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
online free course
download micromax firmware
Download Nulled WordPress Themes
free online course