fbpx

Мила Царовска: Ковид-19 ни покажува зошто ни треба цврст образовен систем
(ВИДЕО)

Последиците од пандемијата со ковид-19 недвосмислено покажаа оти нашата држава треба да научи дека планирањето на инвестициите во образованието значат многу. Голем е предизвикот да се започне учебната година на ваков начин, со ресурсите кои и досега ги имаа училиштата, бидејќи екстра ресурси, нема. Ова во интервју за Мета го вели Мила Царовска, новата министерката за образование и наука која мандатот го започнува во време на пандемија

Како се делат фотелји во Македонија (видео)

Секоја 5-та институција во државата постои само заради директорската фотелја. Во нејзиното ново видео, Кика Авеиро го изнесува својот став на ова прашање и...

Модниот викенд Скопје со интересна кампања на социјалните медиуми

Модниот викенд Скопје најавува познати имиња, нови таленти и странски гости за десетгодишнината од почетокот, а тимот на модниот викенд оваа сезона настапува со...

Error 1200: Најголемиот проблем на “градоначалникот“ во Тетово (видео)

Че Тим ТВ со поддршка на „Порталб.мк“ продолжува да го третира проблемот со немањето јавен превоз во Тетово. Засега, ова веројатно е најголемиот проблем...

Балканот еколошките проблеми ги разбира само на хартија

Планот за справување со аероагадувањето е добар, но овој проблем не може да се реши краткорочно бидејќи има повеќе фактори како греењето на домовите,...

Чивнинг стипендистите организираат регионална конференција за животна средина

Утре, 26 октомври, во хотел „Мериот“ во Скопје, Асоцијацијата на чивнинг стипендисти во Македонија (МЦАА) ќе организира конференција посветена на животната средина на Западен...

Учебници нема доволно и полни се со грешки, учениците се закануваат со бојкот на наставата

Унијата на ученици на Северна Македонија (УУМ) спроведе анкета со ученици од неколку средни училишта во земјава, чии резултати укажуваат дека на секој ученик...

МОН ја стави во функција онлајн платформата за учење www.schools.mk

Министерството за образование и наука (МОН) од полноќ ја стави во функција веб-страницата на единствената национална платформа за онлајн учење www.schools.mk. На платформата веќе се достапни упатства за регистрирање...
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
free online course
download lenevo firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course