fbpx

Барањата за достоинствен менструален циклус во фокус во новата епизода на „Шорткат“
(ВИДЕО)

Иако живееме во современо општество, за менструацијата која се смета за прв знак за плодноста или половата зрелост, кај нас сè уште владее стигма и се зборува во кодови кои се употребуваат уште од минатиот век. Милиони девојки и жени не се во состојба да управуваат со својот менструален циклус на достоинствен, здрав начин

МОН: Регистрирани се 40 ученици и 52 наставници позитивни на ковид-19 кои оделе на настава со физичко присуство

Помалку од еден процент од учениците и кадарот во основните и средните училишта се заразени со ковид-19. Согласно овие податоци, може да се заклучи...

„Скопје Слагерс“ – првиот македонски бејзбол тим полека но сигурно ги освојува трите бази

Младите во државата што сакаат да спортуваат или пак да научат нешто ново и поинакво, сега имаат уште една опција при изборот на спорт...

Годинава на ниво на државата запишани се 85 ученици во дуално образование

Министерката за образование и наука, Мила Царовска на денешната посета во средните стручни училишта во Велес и Кавадарци истакна дека стручното образование продолжува и...

Родителите се клучен фактор за надминување на злоупотребите на онлајн наставата, велат од МОН

Злоупотребата на онлајн наставата од страна на учениците е еден од проблемите со кои се соочува моделот на учење од  далечина, со кој започна...

Царовска: Се разгледува опцијата парите за греење на училниците да се пренаменат за ИТ уреди

Во пресрет на зимскиот период и грејната сезона што следи, а поврзано со загревањето во училиштата, министерката за образование и наука Мила Царовска при...

Ако наставникот не може да формира оценка онлајн, тогаш ќе треба да организира индивидуална средба со ученикот

Оваа учебна година при формирање на оценки за учениците ќе се следат упатствата утврдени од Бирото за развој на образование. Во случаите каде што...
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download samsung firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download