fbpx

Барањата за достоинствен менструален циклус во фокус во новата епизода на „Шорткат“
(ВИДЕО)

Иако живееме во современо општество, за менструацијата која се смета за прв знак за плодноста или половата зрелост, кај нас сè уште владее стигма и се зборува во кодови кои се употребуваат уште од минатиот век. Милиони девојки и жени не се во состојба да управуваат со својот менструален циклус на достоинствен, здрав начин

Дигитални алатки во наставата се користат, ама без стручни лица и обуки за поддршка на наставниците

Педесет и пет отсто, или 137 од вкупно 250 анкетирани наставници, истакнале дека во нивното училиште не постои стручно лице кое им нуди поддршка...

МОФ изготви препораки за Концептот за далечинско образование

По објавувањето на Kонцепцијата за далечинско учење на Министерството за образование и наука, Младински образовен форум изготви препораки за дополнување на концепцијата и спроведе...

„Метаморфозис“ предлага продолжување и продлабочување на консултациите за Концепцијата за далечинско образование

Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, одговорајќи на јавната покана од Министерството за образование и наука (МОН) за Јавна консултација за нацрт верзијата на...

ХЕРА: Над 90 отсто од наставниците се согласуваат дека во наставните програми треба да има теми од ССО

Помеѓу 89-99 проценти од наставниците се согласуваат дека наставните програми треба да се надополнат со теми како што се заштитата од сексуално насилство, вклучувајќи...

МОН објави прашалник со кој ги повикува родителите да го споделат искуството со далечинско учење

Министерството за образование и наука (МОН) денеска го објави повикот за родители и старатели за учество во истражување, со цел сеопфатно истражување во основните...

До 10 јули може да се испраќаат предлози за концептот образование на далечина

Министерството за образование и наука ја објави нацрт верзијата на Концептот за развивање систем за образование од далечина во основните и средните училишта во...
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download coolpad firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free