fbpx

Новогодишни „желби“ до институциите
(ВИДЕО)

Во новогодишното издание на „Шорткат“ потсетуваме на најзначајните прилози што ги изработивме во изминативе 17 епизоди, а кои вклучуваа теми и настани што се особено важни за младите во земјава

Училиштата во Њујорк ќе останат затворени до крајот на учебната година

Според првичникот план, училиштата во Њујорк требаше да бидат повторно отворени до 20 април, сепак тоа е нереална цел бидејќи Њујорк е жариште на...

Главниот здравствен тим и познати музичари од Исланд испратија видео порака до сограѓаните

Неколку музичари од Исланд и тимот што ја предводи борбата против со Ковид-19 во Исланд се собраа да ги охрабрат своите сонародници да „патуваат...

Националната мрежа против насилство врз жените бара исклучок од санкции за жртвите на семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жените и семејното насилство достави барање до Владата со кое бараат да има исклучоци од санкции за жени жртви...

Студентите имаат четири дена да ги подигнат личните работи од студентските домови

Почнувајќи од денес, студентите ќе имаат четири дена да ги посетат студентските домови со цел да ги подигнат своите лични работи, информираше директорот на...

Факултетите ќе ги доставуваат потврдите за студенти до ФЗО

Од Универизтетското студентско собрание на УКИМ соопштуваат дека обврската за регулирање со потврдите за редовен студенти ќе ја преземат факулттетите. Тие во моментов ги...

Тивките херои во борбата против Ковид-19: Спасуваат животи со помош на 3Д принтери

Пораките се сменуваат од минута во минута: „Голема благодарност за визирите, ПЗУ Св. Пантелејмон!“, „Штотуку пристигнаа визирите во Институтот за медицина на трудот, голема...

„Изборологија“ – првата онлајн друштвена игра за политичка едукација на младите

Здружението Лидери за едукација, активизам и развој (ЛЕАД) и Фондацијата Конрад Аденауер ја креираа „Изборологија“ - првата онлајн друштвена игра за зголемување на политичката...
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lava firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=