fbpx

„Епл“ ги откри најпопуларните апликации и игри за 2020 година

„Епл“ (Apple) ги откри најпопуларните и најсимнувани апликации од неговиот виртуелен маркет, App Store, за 2020 година. При претставувањето на најпопуларните игри и апликации, може...

Наместо да ги плаќаат со пари, младите можат да посетуваат курсеви и обуки преку општокорисна работа

Курсеви за програмирање, дигитален маркетинг, Фотошоп (Adobe Photoshop), Илустратор (Adobe Illustrator) и разни други обуки за дигитални вештини, кои, наместо да ги плаќаат од...

Нова мобилна апликација за деца „Стоби Еду“ за прикажување на наследството на локалитетот Стоби

Потребата на децата да им се прикаже богатото културно наследство со кое располага Археолошкиот локалитет Стоби беше мотив да се продуцира новата мобилна апликација...

Паметна инвалидска количка која се управува со окото – проект на младите херои Мартин, Давид и Благојче

„From Zero To Hero“ (Од нула до херои) – вака гласи името на тимот кој сè почесто се среќава во медиумите, а од кој...

Студенти од ФЕИТ креираа алатка „Говорко“ за полесна комуникација на децата со попречен говор

Неколку студенти од Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во соработка со експертите од Здружението „Отворете ги прозорците“ и Здружение за рана стимулација,...

ФИТР: Пет пилот општини ќе може електронски да плаќаат сметки кон општината и јавните претпријатија

За полесен пристап и поквалитетни услуги на локално ниво преку развој на дигитални алатки и решенија, Фондот за иновации и технолошки развој и УНДП...

Објавен конкурс за оригиналнo прoзно дело за тинејџери

Детски културен центар „Карпош“ и Град Скопје распишуваат конкурс за оригиналнo прoзно дело за тинејџери. Пријавените прозни дела напишани на македонски јазик кои треба да...
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free online course
download xiomi firmware
Download WordPress Themes
free download udemy course