fbpx

Реката Вардар е место за фрлање отпад и извор на болести, ќе успееме ли да го прочистиме до 2026 година?
(ВИДЕО)

Бактериолошки во највисока четврта категорија на загадување, а хемиски меѓу четврта и петта категорија на загадување. Ова е тажниот резултат од испитувањето на квалитетот на водите на реката Вардар.

Секторот за климатски промени објави конкурс за постери под мотото „Климатска акција“

Секторот за проекти за климатски промени во УНДП објави конкурс за изработка на постер. Тој се спроведува како дел од официјалната кампања „Климата се...

Крстевска: Недостигот од вода за пиење ќе биде првата последица од климатските промени

Во третата епизода од „Разговори за иднината“ која ја организира Движењето против климатски промени „Петоци за иднината“, Евгенија Крстевска, правник во областа на животна...

Македонското еколошко друштво ќе објавува бесплатни едукативни материјали

Од утре Македонското еколошко друштво ќе објавува куси информативни објави и работни вежби на повеќе теми. Секоја среда ќе споредулваат нови теми со интерактивни задачи...

Здружението „Еко логик“ организира неформални едукативни онлајн активности

Со цел времето да биде користено продуктивно, едукативно и креативно Здружението на граѓани „Еко логик“, преку проектот „Вело училишта“ започна со потикнување на родителите,...

Еко-активисти: Мора да ги промениме животните навики

Еко-активистите се децидни дека мерките за превенција за спречување на корона вирусот покажаа колку човековото однесување и неговите животни навики влијаат на животната средина....

Гласот на младите во Тетово за заштита на младинскиот простор наидува на глуви уши

Доброволци од Белгија, Косово и Македонија пред две години се собраа со цел на Тетово да му обезбедат простор каде што младите ќе може да се...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download lava firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free