fbpx
Фото: Борче Поповски

Добриот старт на Антикорупциска ја става на тест извршната власт и целото оштество

Иако до пред неколку денови се чинеше дека главна тема пред вториот круг од изборите ќе биде проблематичниот цензус за вториот круг од претседателските...

Анализа: Зголемен е интензитетот на лажни и изнасилени скандали и афери пред изборите

Како наближуваат претседателските избори во Република Северна Македонија, така кампањата се заострува и тоа на начин што се зголемува бројот на пласирани дезинформации во...

Анализа: Кога верски лидер наместо да обединува шири говор на омраза

Изјавата на лидерот на Исламската верска заедница на Северна Македонија, Реис Улема Сулејман Реџепи, во која тој ги нарекува своите сограѓани од македонска етничка припадност “дивјаци...

Аналитичарите децидни – претседателот мора да биде татко на нацијата, а не дете на...

Македонија е во исчекување на шестите по ред претседателски избори од осамостојувањето досега. Додека јавноста ги очекува кандидатурите за шеф на државата, веќе се...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ