Германскиот парламент изгласа повлекување на своите трупи од воздушната база Инџирлик во Турција.

Поради новите тензии помеѓу Берлин и Анкара, трупите ќе бидат префрлени во Јордан.

Од 569 пратеници на Бундестагот, 461 гласале за префрлување на опремата и на војниците од Инџирлик во новата база во близина на Азрак, Јордан.