Исечок од видео преносот

Бугарскиот парламент предмалку ја усвои резолуцијата со која се одобрува кревањето на ветото за почеток на преговорите на Северна Македонија за влез во ЕУ.

Со 170 гласа за, 37 против, 21 воздржани, предлогот помина.

Бугарските услови се вклучени, вклучувајќи и непризнавање на „македонски јазик“.

Со ова се исполнува условот од премиерот Кирил Петков, бугарскиот парламент да расправа за предлог решението па потоа да се донесе одлука на ниво на влада.

Што вклучува предлог-решението на бугарскиот парламент за кревање на ветото

Напишете коментар

Внесете го вашиот коментар
Please enter your name here