Владата за кампањата за референдумот ќе троши пари од сопствениот буџет и од буџетот на Генералниот секретаријат на Владата, рече портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција. Комуникацијата преку социјалните мрежи ќе се реализира со 400.000 денари (6,5 илијади евра) од тековниот буџет на Генералниот секретаријат, појасни тој.

Владиниот портпарол посочи и дека Владата ќе организира и прес-конференции, интервјуа, дебатни емисии, брифинзи, за што немало да се трошат пари.