Бугарската војска е распоредена на границите и е ставена на готовс доколку во Македонија се влоши ситуацијата, изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов.

Бугарскиот премиер соопшти дека подготвени се специјални пунктови за македонските граѓани со бугарски пасоши, кои во случај да се влоши ситуацијата, ќе одлучат да заминат во Бугарија.